Снимка: iStock

Продукти:

1 и ½ чаши червена леща
3 и ½ чаши вода
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица куркума
½ чаена лъжица чили
500 г спанак
2 супени лъжици масло
1 глава лук, нарязан
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица синапено семе
1 чаена лъжица гарам масала
½ чаша кокосово мляко
 
Приготвяне:
 
Изплакнете лещата и я накиснете в студена вода за 20 минути. В голяма тенджера кипнете водата. В нея сложете солта, лещата, куркумата и чилито. Покрийте, докато заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Добавете спанака и гответе още 5 минути, докато лещата омекне. Добавете още вода, ако е нужно.
 
В малък тиган на средна температура разтопете маслото и сотирайте лука в него заедно с кимиона и синапеното семе. Гответе, докато лукът стане прозрачен. Добавете го към супата. Разбъркайте в нея и гарам масалата и кокосовото мляко. Разбърквайте, докато сместа се загрее отново изцяло.

Още рецепти вижте в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase