Снимка: Wrecked Exotics
fallback

На много хора се е случвало да огънат леко калника на автомобила, който управляват. Щетата не е сериозна и се отстранява бързо и лесно, стига, разбира се, да не става дума за луксозна спортна кола. Тогава проблемът се оказва доста сериозен.

В това се убеди водачът на взет под наем McLaren 720S. Суперколата е наета в Лас Вегас, като е пострадала при паркиране.

Шофьорът не преценил габаритите, а освен това е бил и пиян, като в крайна сметка се блъснал в спрял пикап. Резултатът е сериозна вдлъбнатина и драскотина, стигаща до задната част на автомобила, пише AutoMedia.bg.

Оказва се, че цената на резервните части е колкото на един чисто нов автомобил, при това от по-висок клас. Тъй като елементите са от карбон и няма как да бъдат изправени, а трябва да бъдат заменени с нови, ремонтът им струва точно 69 000 щатски долара.

В компанията Royalty Exotic Cars, която дава суперколи и скъпи лимузини под наем, направо се хванали за главите. Разходите по ремонта ще бъдат покрити от застрахователя, но в случая става дума за автомобил в ограничен тираж. И изготвянето на части за него отнема 3 месеца, през които колата няма да може да се ползва и съответно ще носи загуби на фирмата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Наблюдател

преди 4 години

Като за пиян шофьор бих казал, че паркирането е било повече от прилично, щом се е разминало само с един калник.

7

WTF

преди 4 години

Абе този ли ми е блъснАл пикапа бе?!? Паркирах онази вечер дачията в Лас Вегас, на сутринта я гледам ударена и по асфалата люспи от карбон и боя в лаjнjан цвят... Я да звъннат тези да напишем един двустранен протокол, да не се занимаваме да викаме КАТ, че дачията нямаше преглед.

6

СТАЛИН

преди 4 години

До избиратели да няма ще и сложим!

fallback