Снимка: Az-jenata.bg
Продукти:
 
2 средно големи скумрии – добре изчистени
2-3 глави лук
1 връзка корени за супа (по избор)
1/2 кисела ябълка
2 домата или 1 чаша доматено пюре
1 щипка черен пипер
1 щипка карамфил
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Рибата се нарязва на филийки с дебелина 4 – 5 см и се нарежда в тавичка. Запича се във фурна около 10 минути на 200 градуса, след това се залива със сос и се пече още около 20 минути.
 
Приготвяне на соса:
 
Ситно нарязаният лук се задушава на тих огън, към него се добавят корените за супа, ябълката и доматите, също нарязани на ситно. След завиране на продуктите се добавя ½ чаша вода и се оставя да поври още около 5 минути. След отстраняване от огъня към соса се добавят карамфилът и черният пипер.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase