Продукти:
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
мале мале
преди 4 годиниабе вие напълно изглупяхте" зелеви сърми с чесън"Коя/й Ненормалник/ца го измисли оолигиофрени!!!
3
Анонимен
преди 4 годиниИкономични са тия,, сърми,,.Даже ориза не се слага вътреСамо го показват на зелката и го прибират в шкафа
2
Г.Т.
преди 4 годиниЖо, може и без ориз! Аз например използвам свинско месце!