fallback

Общ преглед

Снимки на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който язди бял кон в снега на планина, смятана от севернокорейците за свещено място, бяха разпространени от севернокорейските медии. На кадрите освен Ким се виждат и група ездачи, сред които и съпругата на севернокорейския лидер И Сол Джу.

Специалисти по севернокорейските въпроси твърдят, че понякога след визитите на Ким на планината Пекту, севернокорейският лидер прави важни политически съобщения или кардинални политически промени.

Разпространението на кадрите става в момент, в който преговорите със САЩ по севернокорейската ядрена програма са в задънена улица. Пхенян даде на Вашингтон срок до края на годината, за да направи отстъпки в разговорите.

Ким посещава планината Пекту обикновено по два пъти на година. През ноември 2013 г. след посещение там той направи чистка сред приближените си, която засегна и негов влиятелен чичо. През декември 2017 г. Ким се качи отново на планината Пекту и след това бе обявена историческата му среща на върха с Доналд Тръмп, състояла се през юни 2018 г. в Сингапур.

Oще по темата
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун посети местата на бойна слава в подножието на свещената планина Пектусан, съобщи Централната телеграфна агенция на Корея КЦТА.

По тези места по време на Втората световна война са се намирали лагерите на партизаните, действали срещу японската армия. 

По време на своя поход севернокорейският лидер призова младежта да бъде възпитавана в духа на революционните традиции на Пекту, така че населението на страната да притежава несломимия дух и да преодолява трудностите.

"В момента цялата партия, цялата армия и целият народ въпреки безпрецедентната блокада и натиск от страна на империалистите, с цялата си енергия строят могъщата и процъфтяваща социалистическа Родина с непреклонна душевна сила с опора в собствените си сили“, заяви Ким Чен Ун.

Припомняме, че през октомври севернокорейският лидер се изкачи на най-високия връх на Корейския полуостров. В местните медии това беше определено като "велико събитие, имащо огромно значение в историята на корейската революция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

От коневръза

преди 4 години

Този юрод трябва да го съдят за гавра с кон.

43

Ами

преди 4 години

Кюфте на кон който не е виждал, може да се наслаждава на "рядката" гледка.

42

Бо Велики

преди 4 години

Тлъст Лидер, Гладен Народ!

fallback