Снимка: iStock

Продукти:

1 кг спанак, почистен и нарязан
1 глава лук, нарязан
500 г пресни гъби, нарязани
3 супени лъжици олио
2 чаши извара
2 супени лъжици босилек
2 яйца
1 чаша сирене
¾ чаша масло, разтопено
1 пакет кори за баница
 
Приготвяне:
 
Задушете леко спанака, докато омекне. В тиган на средна температура запържете лука и гъбите. Добавете към тях и спанака и разбъркайте. В купа разбийте яйцата. В тях разбъркайте изварата, сиренето и босилека.
 
Намажете тава за печене с маслото. Постелете един пласт кори за баница на дъното на тавата. Намажете с масло. Поръсете с плънка. Покрийте с втори пласт кори и отново намажете с масло. Повторете това, докато подредите всички кори и плънката свърши. Не е нужно да подреждате лист по лист корите. Разделете ги на 5-6 пласта. Печете за 1 час в загрята на 180 градуса фурна или до златистокафяво.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase