Снимка: iStock

Продукти:

  • 4 консерви риба тон
  • 1 краставица
  • 2 домата
  • 5 репички
  • 1 стрък селъри
  • 1 китка магданоз (без стеблата)
  • няколко листа прясна мента – по желание
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 стръка зелен лук
  • 20 маслини
  • За дресинга:
  • 2 и 1/2 ч.л. дижонска горчица
  • сокът на 1 лимон
  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • сол, черен пипер на вкус
  • ½ нарязана на ситно люта чушка – по желание
Приготвяне:
 
Нарежете зеленчуците като за салата и ги сложете в голяма купа. Отцедете рибата и я прибавете към тях. Отделно комбинирайте всички съставки за дресинга. Овкусете с него салата и внимателно я разбъркайте.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase