Снимка: iStock

Продукти:

4 супени лъжици масло
2 чаши нарязан лук
500 г гъби, нарязани
2 чаени лъжици сушен копър
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица соев сос
2 чаши разтворен пилешки бульон
1 чаша прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
черен пипер на вкус
2 чаени лъжици лимонов сок
¼ чаша нарязан магданоз
½ чаша заквасена сметана
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете лука за 5 минути. Добавете гъбите да омекнат и ги разбърквайте за още 5 минути в маслото и лука. Добавете червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. Разбърквайте от време на време.
 
В отделна купа разбъркайте брашното с млякото така, че да няма бучки. Прибавете към гъбите и разбъркайте добре. Покрийте и оставете да къкри още 15 минути. Разбърквайте.
 
Прибавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза, копъра и заквасената сметана. Разбъркайте добре и оставете да къкри на слабо за още 5 минути. Сервирайте супата веднага.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase