Снимка: Булфото

Днес България изгуби един от най-големите си актьори - Стефан Данаилов. Преди месец Славчо Пеев за последно срека Ламбо в Народния театър. Ето какво разказа той пред Bulgaria ON AIR за Данаилов и неговата магия.

"Бяхме много близки с Ламбо. Днес си мислех какво ни свърза, но не можах да се сетя. Много често се виждахме, много държахме един на друг", каза Пеев.

Той разкри, бащата на Стефан му казал преди години, малко преди да почине, да не спира да вярва в идеалите и идеите си.

"Никога не сме водили политически спорове с Ламбо. В една наша среща решихме да не си говорим за тези неща. Тогава бяхме с малко размътен мозък, коментирахме много спорта, спорехме за това. Споделяхме си за нещата, които правим по театрите", сподели Славчо Пеев.

Последната среща на двамата била в Народния театър преди около месец на представление на Мастъра.

"Много обичаха Ламбо в партията му, той беше много убедителен там. Беше съвършен като министър, нямаше никакви пристрастия и беше министър на всички в културата. Преди месец, когато се видяхме, той вече беше в инвалидна количка. На финала на представлението трябваше да каже основните думи и той стана от количката, разходи се и ги каза", спомни си Славчо Пеев.

Актьорът бе категоричен, че Ламбо омагьосваше хората пред екраните.

"Казах му, че много ми е харесало представлението. Той много искаше тази негова идея да се хареса. Стефан беше положителен. Рядко се вижда такъв човек - да стои и ти да му вярваш", каза още Пеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase