Снимки: Reuters
fallback

BTS може и да са една от най-известните съвременни групи в света, но и това няма да ги спаси от дните, които ще прекарат в армията.

Министерството на отбраната на Южна Корея обяви, че момчетата от известната K-pop група ще трябва да изпълнят военния си дълг. Според законите в страната, почти всички здрави мъже влизат в казармата, като изключение правят големите музикални и филмови звезди и атлетите. Изпълнителите в K-pop жанра обаче, колкото и да са големи успехите им извън Южна Корея, не влизат в групата на артистите със специален статут.

Това решение предизвика гнева на феновете на BTS и започна дебат дали K-pop групите, които печелят международни награди и оглавяват световните класации, също не трябва да са част от изключението.

Но Министерството на отбраната е категорично – момчетата отиват в армията. Те дори ще вземат контрамерки  - вместо да увеличат броя на хората, които ще отърват казармата, властите ще скъсят списъка. Причината е ниските нива на раждаемост и възможността след време да няма достатъчно мъже, които да се явят на военна служба при нужда.

Всички младежи трябва да се регистрират за военна служба преди да навършат 28 години. Най-възрастният член на BTS навършва 27 следващия месец. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

chim_mochi_park

преди 3 години

Така, искам само да кажа, че всъщност не всички, които са от кпоп жанрът са задължени да отидат, това е по желание на самите тях. Момчетата искат да изпълнят своя дълг към държавата, затова отиват в казарма. Но пък важното е че пак ще правят музика, дови и да са там, дори и да не могат да изнасят концерти, важното е, че те ще пеят за нас, всички от нашия фендом - за всички техни фенове- за нас Армитата💜, които ги обичаме и подкрепяме във всяко тяхно действие.

2

army

преди 4 години

От задължителната военна служба в Ю. Корея се освобождават само класически музиканти с международна известност и призове, и спортисти с олимпийски медали. Актьорите не са освободени, както и не всички атлети. BTS не искат да бъдат освобождавани от военния си дълг, те искат да го изпълнят, така че техните фенове ще трябва да приемат и да се съобразят с това.

1

Lusi

преди 4 години

Това не е честно. Ще протестирам.

fallback