Reuters

Тина Търнър е родена като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 година в Тенеси. Когато е само на 21 години, изпълнителката се среща с Айк Търнър в клуб в Сейнт Луис. Тогава той е лидер на R&B банда и обикаля заведенията. Когато певицата, която трябва да запише песента A Fool For Love не се появява в студиото, Тина веднага влиза на нейно място. 

Изпълнението й веднага влиза в класациите и дори стига до номер 2 сред R&B хитовете. Оттогава Айк започва да се занимава с изпълнителката и й изгражда обществената й имидж. Появяват се златните перуки, енергичните движения по сцената и късите поли. Анна Мей Бълок се жени за Айк Търнър през 1962 година. Често обаче Айк изпада в гняв, породен от изблици на ревност. 

Тина успява да впечатли с талатна си Мик Джагър, който кани нея и Айк на турнето на The Rolling Stones през 1969 година. В автобиографията си, Търнър споделя, че изпълнителят е откраднал много от танцовите й умения, включително и танцът "The Pony", който Джагър превръща в своя запазена марка.

Продуцентът Фил Спектър също е един сред многото почитатели на Търнър. Така той решава да помогне на нея и съпругът й да пробият из целия свят. Спектър обаче е имал склонността да изисква много от изпълнителката. 

Още за великата Тина Търнър четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase