fallback

Какво се случва, когато животът на един електромобил е приключил? Колкото и бързо да се разпространяват тези коли, те все още не са навъртяли достатъчно километри, за да стане ясно реално колко струват на собственика си, но се оказва, че ако дойде време да се отървем от тях... процесът е труден.

В Европа не можеш да изоставиш просто ей така разбит автомобил. В това се убеди австрийски собственик на Tesla, който дори по законен път не може да бракува своята потрошена машина.

Доминик Фреймут се блъснал в дърво през октомври, след което неговата Tesla, както често се случва в подобни случаи, се запалила и изгоряла напълно. Машината не подлежи на ремонт и възстановяване, като това е признато и от застрахователя. Но пък и няма как да бъде бракувана, тъй като акумулаторът е сериозно повреден и никой не знае как да го свали и рециклира.

Оказва се, че електромобилът не може да бъде превозен и в друга държава или дори друг регион на Австрия, тъй като това е незаконно и опасно. Австрийските предприятия, който се занимават с преработка на боклук, не приемат подобни отпадъци..

Още за странния казус четете на сайта на Automediaл.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

До 21 Батерията на тесла не се различава по нищо с батерия от лаптоп. Друга игра има тук, която не е ннаписана в статията.

22

Анонимен

преди 4 години

А когато са му сложили рег. номера, дали са му взели на човека ЕКО-такса?? Аз не съм се занимавал скоро, но мисля, че точно с такъв мотив я въведоха навремето и у нас. Уж за да има пари за разфасоне!

21

Анонимен

преди 4 години

Безплатна /или може би платена дори/ ПР статия за теслата. Не виждам друго обяснение!!

fallback