IStockphoto

Грижата за ноктите и оформянето на маникюра в домашни условия не е лесно. Изисква се поне малко сръчност и голямо търпение. Въпреки уроците и съветите на приятелки и специалисти, много дами сякаш са с две леви ръце и никога не са доволни от крайния резултат. Ето защо предпочитат да дадат пари и да отидат на маникюрист, вместо да се напрягат излишно вкъщи.

 
Хубаво е един път в месеца да се поглезите и да си запишете час за маникюр или педикюр. Но има случаи, в които се налага да действате бързо и да се лакирате сами, за да не се изложите, отивайки на по-специално събитие. Ако не ви бива в сложните декорации, то не се притеснявайте. Има специални лакове и пудри, които са създадени точно за такива като вас. Те се поставят лесно и ще придадат на ноктите ви вида, който търсите.
 
Ето 3 идеи за бърз, но стилен маникюр, който да направите у дома:
 
С напукващ ефект
 
Лаковете в различни цветове, които след нанасянето им все едно се „разпукват“ върху нокътя, бяха на мода преди няколко години. Въпреки това, стига да подберете по-стандартен нюанс, ефектът ще ви свърши работа за повода, който имате. 
 
За да си направите такъв маникюр, трябва да си изберете лак за основа. След като пластът изсъхне, нанесете дебел слой от напукващия лак и изчакайте. Така след като се появят въпросните пукнатини по плочката, те ще бъдат с цвета на основата, която сте подбрали. 
 
Още идеи за бърз маниюкр у дома, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase