Снимка: Istock
fallback

Продукти:

2 ч.ч. бадемово брашно (не го заменяйте с друго)
1/2 ч.ч. кленов сироп
разтопен шоколад за глазура – по желание

Приготвяне:

Комбинирайте двете съставки в дълбока купа и оформете меко тесто. Завийте го в хартия за печене или свежо фолио и го поставете в хладилник за 15 минути. След това го сложете между два листа хартия за печене и разточете внимателно с точилка. Премахнете горния и с помощта на формички изрежете тестото. За да не залепва за фигурките, може преди да ги поставите върху тестото леко да ги потопите в чаша с вода.

Премахнете излишното тесто около вече изрязаните формички и заедно с хартията ги прехвърлете в подходяща тава. От събраното тесто направете нови бисквити и така докато свърши. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса за около 15 минути. След като сладките изстинат може да ги потопите в разтопен шоколад, да ги поръсите с пудра захар. Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Г.Т.

преди 4 години

Някой може ли да ми обясни какво означава "свежо фолио"?За един прЕател питам!

3

ГунЮ

преди 4 години

Добре де вие не виждате ли, че това е рецепта копи/пейст от друг сайт. Мишето само си върши работата - запълва колонки и брой символи

2

марина билчева

преди 4 години

михаела = мастер шеф .аз те подкрепям , и двете толкова си можем в кухнята и ,,,, изобщо :)

fallback