Продукти:
2 ч.ч. бадемово брашно (не го заменяйте с друго)
1/2 ч.ч. кленов сироп
разтопен шоколад за глазура – по желание
Приготвяне:
Комбинирайте двете съставки в дълбока купа и оформете меко тесто. Завийте го в хартия за печене или свежо фолио и го поставете в хладилник за 15 минути. След това го сложете между два листа хартия за печене и разточете внимателно с точилка. Премахнете горния и с помощта на формички изрежете тестото. За да не залепва за фигурките, може преди да ги поставите върху тестото леко да ги потопите в чаша с вода.
Премахнете излишното тесто около вече изрязаните формички и заедно с хартията ги прехвърлете в подходяща тава. От събраното тесто направете нови бисквити и така докато свърши. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса за около 15 минути. След като сладките изстинат може да ги потопите в разтопен шоколад, да ги поръсите с пудра захар. Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
4
Г.Т.
преди 4 годиниНякой може ли да ми обясни какво означава "свежо фолио"?За един прЕател питам!
3
ГунЮ
преди 4 годиниДобре де вие не виждате ли, че това е рецепта копи/пейст от друг сайт. Мишето само си върши работата - запълва колонки и брой символи
2
марина билчева
преди 4 годинимихаела = мастер шеф .аз те подкрепям , и двете толкова си можем в кухнята и ,,,, изобщо :)