fallback

Днес е премиерата на филма на Теодор Ушев "Физика на тъгата". Прожекцията в Националния дворец на културата и е част от вечерта, посветена на аниматора под надслов "Нарисувай ми тъга." Зрителите ще имат първо възможността да гледат концерт по Четирите годишни времена на Вивалди.

"Един проект на Токийския университет по изкуствата, в който се използва една доста нова, революционна технология, която синхронизира анимацията, изображението към начина, по който свирят музикантите", разказа Теодор Ушев пред Bulgaria ON AIR

"Физика на тъгата" е обсъждан и сред предложенията на Канада за наградите Оскар.

"Вълнувам се, защото това е първият филм, който е направен по романа. Когато Теодор Ушев ми писа преди повече от 8 години, че е прочел книгата, ние не се познавахме още. Всъщност това, което ни свързва е точно минотаварът и тъгата", сподели авторът на романа Георги Господинов.

Малко по-рано днес имаше и дискусия с приятели и почитатели на Теодор Ушев и Георги Господинов. В събитието бяха включени и откъси от книгата на журналиста от Bulgaria ON AIR Даниел Ненчев.

"Физика на тъгата" има осмо издание на български език. Тео Ушев спечели голямата анимация на фестивала в Торонто", каза Даниел Ненчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Ушко и зъбчо под шипковия храст,а Козела сорос им дърпа ушите и опашките.

8

Анонимен

преди 4 години

До 334Не продава нищо,захранват го НПО-та,и те му дават и награди. Съвместният им проект с този ушев също не е изненада,те имат едни работодатели.

7

334

преди 4 години

Господинов наложи чужд на литературната ни традиция калъп. Просто тарикатът намери рецептата да се продава - но не и рецептата да си талантлив български писател, щото такава няма. Може и да е наивно, но предпочитам да препрочитам Дядо Вазов, отколкото да чета нещо от рода на "Химия на радостта". Снобизмът добре се пласира.

fallback