Снимка: архив, Reuters
fallback

Най-депресиращият от метеорологична гледна точка месец е ноември, защото през това време от годината атмосферното налягане е ниско и има образуващи облаци циклони, предаде ТАСС, като цитира изпълняващия длъжността директор на Хидрометеорологичния център на Русия Роман Вилфранд.

Той обясни, че продължителната липса на слънчева светлина допринася за поява на депресия у хората.

"Ноември е депресиращ месец от метеорологична гледна точка - поясни Вилфранд. - Областта на ниско налягане се нарича депресия, а през този период се наблюдават ниско налягане, циклони и облаци."

Той отбеляза, че именно ноември и първата половина на декември са най-облачният период от годината.

Като "профилактика" срещу лошото настроение през ноември и началото на декември метеорологът препоръчва да се прекарва повече време със семейството и близките, както и да се посещават театрални представления, изложби и концерти.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Абе вие не четете ли статията? Там руснак е описал какво е времето по тяхните географски ширини през Ноември. Който е в България, днес е забелязал че беше над 20гр/ц и даже имаше хора по къси ръкави и къси *** през деня. У нас е депресиращо облчно чак Януари и/или Февруари. Да не забравяме, че на север и лятото е по-кратко и по-хладно и са много чувствителни на тема студ и кал

12

Анонимен

преди 4 години

Януари и февруари поне знаеш, че е зима, да палиш печката. А са е некакво никакво.

11

Анонимен

преди 4 години

До НаблюдателДни-забравени от лятото

fallback