Снимка: Reuters
fallback

Кубрат Пулев победи категорично Райдъл Букър и вече е претендент номер 1 за световната титла на Международната федерация по бокс. Двубоят в галавечерта на "Топ Ранк" във Фресно, Калифорния, мина изцяло под диктовката на Пулев, но така и не се стигна до нокаут и срещата се изигра в 10-те рунда.

Така той ще чака победителя от двубоя Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

Двамата изиграха равностоен първи рунд, в който Букър започна по-активно, но след средата българинът започна да вкарва своя ляв прав. Превъзходството на Кобрата започна да личи във втория рунд, в който влизаха и десните прави, докато опонентът му разчиташе на удари в тялото.

Кубрат започна силно и третия рунд като вкара бързо няколко удара в главата на Букър, а американецът контрираше с леви крошета.

Пулев бе по-активният, а на почивката лекарите започнаха да третират дясното око на Букър, което бе подуто.

В четвъртия рунд Букър изненда Кобрата с дясно кроше, но края на тази част българинът натика противника си до въжетата и му вкара силни крошета.

В петия рунд започна да личи изтощението на бившия затворник, който все повече бе притискан в ъгъла от мощните удари на Кубрат.

В шестия рунд сякаш Букър се пробуди и след като получи няколко крошета отвърна с два десни удара в целта. Българинът обаче отвърна подобаващо и в следващите три рнда принуди Букър да изпадне в глуха защита. Букър обаче доказа, че носи на бой и все не достигаше последният удар, който да го свали на пода.

В крайна сметка двубоят завърши с предвидените 10 рунда, в които Кобрата показа голямо превъзходство над опонента си и записа своята 28 победа от 29 мача на професионалния ринг. Резултатът бе повече от категоричен - съдиите присъдиха 99-91, 98-92 и 98-92.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Ийон Тихи

преди 4 години

Тоя Букър от 10 години не бил играл , не знам дали е вярно!Бокса е вече пълен жмел, само перат пари и се млатят някакви световно неизвестни хора, като тоя Букър и Пулев. Кобрата до сега се е срещал само веднъж с голямо име -Кличко. И знаем какво стана,нали??

62

Анонимен

преди 4 години

Изключително слаб махленски мач и много слабо шоу! От спортна гледна точка кръгла нула!

61

Анонимен

преди 4 години

Тия които само хейтят, защо не се пробват на мястото на кобрата? НА един боксьор му казват да се защитава, да не се открива за удари, защото един силен удар може да го прати в несвяст. ОСвен това той сменяше и двете ръце, не вкарваше мръсни удари, бе по-активният от двамата. За Кубрат е много важно на всяка цена да бие в този мач, иначе губеше всякакви шансове за мач за титлата, затова е бил по-предпазвил, какво значение има как е бил?

fallback