fallback

Книжка номер AAK № 000077 и талон - AAI № 670077, принадлежали някога на бившия лидер на СССР Леонид Брежнев, ще бъдат продадени на търг от руската аукционна къща "Литфонд".

Той ще се състои на 14 ноември в Москва, но цената на документите все още не е ясна. Едно се знае - интересът към тях е голям. 

И двата документа са издадени на 10 декември 1976 г. и по-късно са ламинирани. Отбелязва се, че по такъв шеговит начин министърът на вътрешните работи Николай Щелоков е поздравил лидера на СССР по случай 70-ия му рожден ден. Досега двата документа са съхранявани във вилата на Брежнев.

Прави впечатление, че от ГАИ, съветския КАТ, великодушно са издали на любимия вожд книжка с права за всички видове превозни средства - товарни камиони, автобуси и дори тролейбуси. Явно инспекторите са преценили, че който може да управлява КПСС, може да управлява всичко.

Още автомобилни новини четете на сайта на Аутомедия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Почвам да събирам жълти стотинки за партийната книжка на Бойко

20

Анонимен

преди 4 години

е не прочете ли, че е подарък по случай 70 годишния му рожден дендоколко е легална не знам, но със сигурност е автентична

19

Анонимен

преди 4 години

Този документ вероятно е фото-монтаж. Специално за снимката. На тези години едва ли е подновявал книжка. Няма и дата, само година.

fallback