Снимка: istock

Продукти:

  • 4 броя пилешки гърди, може и бутчета
  • кашкавал за поръсване или друго сирене около 200 г
  • 2-3 консерви нарязани домати на кубчета
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сушен риган
  • няколко стръка нарязан магданоз
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете лука и чесъна. В подходяща тава за печене ги комбинирайте с доматите, подправките и разбъркайте добре. Подредете месото, което предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Капнете върху всяко парче по няколко капки зехтин и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути. След това поръсете върху него настърганото сирене и когато се разтопи добре и хване златиста коричка може да сервирате. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase