Снимка: iStock

Продукти:

1/2 ч.ч.настърган пармезан
4 с.л. брашно
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер
3 броя пилешки гърди без кожата
зехтин
масло
2 скилидки стрит чесън
600 г бейби спанак
200 мл течна готварска сметана
150 мл пилешки бульон
50 г настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
Сложете в голяма чиния пармезана, брашното, сол, черен пипер на вкус, чесъна на прах. Разбъркайте добре и оваляйте парчетата месо. В добре загрят тиган с малко мазнина ги запържете от двете страни до получаването на златиста коричка (около 6 минути за всяка страна), след което ги отделете. В същия тиган добавете една бучка масло. Когато се разтопи може да сложите стрития чесън, спанака. Когато спанакът поомекне, прибавете и пармезана, бульона и сметаната. Когато тази комбинация заври, върнете месото в нея и когато се получи гъст сос може да сервирате.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase