Снимка: iStock
Продукти:
 
4 чаши пресни нарязани домати
1 глава лук, нарязан
4 скилидки карамфил
2 чаши пилешки бульон
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици захар
 
Приготвяне:
 
В тенджера на средна температура смесете доматите, лука, карамфила и пилешкия бульон. Оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути, докато се смесят ароматите. Свалете супата от котлона. Пасирайте с пасатор. Прецедете излишните едри остатъци. В друга тенджера разтопете маслото на средна температура. В него добавете брашното. Разбърквайте добре, докато не останат никакви бучки. Гответе до бледокафяво. Внимателно добавете брашното към доматената крем супа и разбърквайте. Овкусете с малко захар и сол.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase