Снимка: iStock

Продукти:

2 чаши брашно
1 пакет бакпулвер
1 чаена лъжица канела + ¾ чаена лъжица
¾ чаена лъжица сол
2/3 чаша мазнина за тестени сладкиши (шортънинг)
1 и 1/3 чаши захар + ½ чаша
1 и ½ чаени лъжици ванилия + 1 чаена лъжица
3 яйца
2/3 чаша прясно мляко
6 супени лъжици масло
1/3 чаша вода
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и набрашнете форма за кекс по ваш избор. Пресейте брашното, бакпулвера, 1 лъжичка канела и солта заедно. Оставете ги настрана.
 
В купа разбийте мазнината за сладкиши, 1 и 1/3 чаши захар, 1 и ½ чаени лъжици ванилия. Разбивайте, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате за 1 минута след прибавянето на всяко. Смесете с брашнената смес, като прибавите и млякото. Излейте сместа в подготвената форма за печене. Печете кекса за 45 минути в загрятата фурна или до суха клечка. Охладете за 10 минути преди да залеете с глазурата. Продупчете го на няколко места с вилица. Залейте с топлия канелен сироп.
 
За приготвяне на сиропа:
 
В тиган смесете ½ чаша захар, маслото, водата, 1 чаена лъжица ванилия и ¾ чаена лъжица канела. Разбъркайте добре, докато маслото започне да се топи и сгъстява леко.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase