Снимка: Reuters
fallback

Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат страната, съобщи днес представител на администрацията на президента Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес.

"Изпълняваме тази заповед", каза въпросният източник, пожелал анонимност. Той подчерта, че ще бъдат изтеглени "всички (американски военни), разположени в Сирия, с изключение на тези, които се намират в Ат Танф" - база в южната част на тази страна, която е контролирана от около 150 американски войници.

Вчера министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че до 1000 американски военнослужещи ще бъдат изтеглени от Северна Сирия, но не уточни дали те ще напуснат изобщо страната или просто ще бъдат прехвърлени извън зоните на бойните действия между турската армия и кюрдски милиции, отбелязва Франс прес.

Днес Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати няма "да се ангажират в поредната война между хора, които се бият от 200 години". "Хората наистина ли мислят, че ние трябва да влезем във война срещу Турция, която е член на НАТО?", попита президентът на САЩ и допълни, че "безкрайните войни трябва да спрат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Бай Петко

преди 4 години

Бягат кат посрани

22

Анонимен

преди 4 години

Командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските части, казал на висш американски дипломат: Вие ни оставяте да бъдем изклани, и поискал да разбере дали САЩ ще направят нещо, за да защитят сирийските кюрди, докато Турция продължава военната си операция, насочена срещу американските съюзници в Сирия кюрдите, пише БГНЕС.

21

НЕ Е ВЯРНО

преди 4 години

САЩ трябва да си понесат Отговорността - те убиха Ирак , Сирия , Египет , Либия .

fallback