IStockphoto

Есента ухае на топъл билков чай. Излежавайки се с една чаша в леглото през уикенда, сигурно много от вас си мечтаят за печените ябълки на своята баба, които тя приготвя по това време от годината.

Чай, ябълки, канела – една невероятна комбинация, с която много хора свързват този сезон. Ние ще използваме именно плода за днешната ни рецепта, с която да се върнете отново в детството. Само че няма да правим печени ябълки, нито щрудел, а нещо по-модерно – ябълков пай, с който ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

За тестото ви трябват:

1 яйце;

200 г студено масло;

300 г брашно;

100 г захар;

1/2 ч. л. сол;

200 г студено масло;

1 яйце;

2 с.л. студена вода.

За пълнежа и оформянето ще се нуждаете от:

6-7 средни и сладки ябълки;

100 г захар;

60 г галета;

шепа стафиди по ваш вкус;

4 ч.л. канела; 

2 с.л. нишесте; 

1 жълтък, малко сметана.

За да омесите хубаво тесто, си направете достатъчно място на масата. На чиста покривка изсипете брашното (което предварително сте пресели) и оформете кладенче по средата. Чукнете яйцето, добавете нарязаното масло на кубчета, още захарта и солта. Накрая изсипете водата. Намачкайте с пръсти всичко и оформете гладко тесто.

Начинтът на приготвяне четете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase