Снимка: iStock
fallback

Продукти:

6 броя пилешки гърди без кост
1 чаена лъжица чеснова сол
черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана
1 малка консерва домати, нарязани
½ чаша оцет балсамико
2 моркова, нарязани
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена лъжица сушен риган
1 чаена лъжица сушен розмарин
½ чаена лъжица сушена мащерка
 
Приготвяне:
 
Овкусете пилешките гърди от двете страни на месото с черния пипер и чесновата сол. Загрейте мазнината в голям дълбок тиган. Запържете в него месото до златисто или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Пържете, докато лукът покафенее или още 3-4 минути.
 
Добавете в тигана и нарязаните домати, моркови, оцет балсамико. Овкусете с останалите подправки и разбъркайте. Гответе така, докато месото изгуби розовия си цвят изцяло или около 15-20 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ХХХ

преди 4 години

По скоро пиле с гъби. Пропусна ли сте ги. Май пишете бз да гледате какво има на снимката.

4

Г.Т.

преди 4 години

Пък и какъв е тоз тиган, който поема 6 пилешки гърди накуп?

3

Г.Т.

преди 4 години

Да готвиш (запържваш) с оцет си е кулинарна перверзия! За сос Уорчестър не сте ли чували. Най-малкото може и да е соев сос! Ама оцет ...

fallback