Снимка: iStock

Продукти:

6-7 пилешки подбедрици или пилешко месо по ваш избор
4 моркова
1 голяма глава лук
6 скилидки чесън
1 и 1/2 кг картофи
1 л пилешки бульон
1 с.л. брашно
сол, черен пипер на вкус
2-3 листа сушен дафинов лист
 
Приготвяне:
 
Обезкостете месото и го нарежете на по-малки парчета като за манджа. По желание може предварително да го сварите и така ще може да ползвате и бульона от него. В добре загрята дълбока тенджера сложете мазнината и запържете месото до златисто от всички страни (около 6 мин). Отделете го в чиния и в същата тенджера прибавете нарязаните лук, моркови, чесън. След около 6-7 минути върнете месото при зеленчуците и добавете нарязаните картофи, подправките. В чаша сипете малко от бульона и го разбийте с малко брашно. Добавете го заедно с останалите в тенджерата. Гответе гювеча до готовност на месото и картофите.

Още вкусни ястия можете да видите в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase