Може да се каже, че мъж от щата Ню Йорк е най-големият късметлия на света. Той оцеля, след като 40-тонен камион се обърна върху автомобила му Nissan 350Z.

Инцидентът се случил на шосе I-787 в окръг Олбани, щата Ню Йорк. Пристигналите на място спешни екипи дори не изчакали да се приближат до колата и веднага извадили чувалите за трупове. Но когато повдигнали ремаркето със специални въздушни възглавници, останали изненадани. Мъжът бил почти нвредим. Имал само няколко драскотини по лицето и един отрязан пръст.

Пред пожарникарите той обяснил, че се опитал да излезе от магистралата и задминал камиона отдясно. Шофьорът на спортната кола обаче не преценил скоростта и се ударил в мантинелата, която го отхвърлила под ремаркето.

"Той се смееше и беше безкрайно щастлив, че е оживял. През цялото време, докато се опитвахме да го извадим, той говореше с нас. А ние просто не можехме да повярваме, че това се случва. Няма как човек да оцелее след подобно нещо", коментира началникът на пожарната команда Томас Гарет.

Според него, мъжът е извадил късмет, тъй като е бил изхвърлен към пътническото място на автомобила. Спасителната операция е продължила 30 минути, след което мъжът е откаран в местна болница.

Още новини четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase