Снимка: iStock

Продукти:

4 бутчета или пилешки гърди
2-3 големи глави лук
2 ч.л. прясно нарязана мащерка
сол, черен пипер на вкус
2 скилидки стрит чесън
1/2 ч.л. сушен риган
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. месен бульон
150 мл готварска течна сметана
настърган грюер за поръсване или друго сирене по ваш избор
 
Приготвяне:
 
Нарежете лука на по-едри ленти и го сложете в добре загрят тиган с малко мазнина. Добавете му сол и черен пипер. Когато стане златист, сложете чесъна и разбъркайте. Извадете го в чиния и в същия тиган сложете няколко капки мазнина. Нарежете месото като за яхния, оставете го на цели парчета, сложете го в купа и прибавете брашното, сол, черен пипер. Разбъркайте с пръсти добре, за да се овалят парчетата месо.
 
След това ги запържете в загрята мазнина до златисто. Овкусете с малко риган, налейте бульона, сметаната и прибавете лука. Когато сосът се редуцира поръсете с настърганото сирене и покрийте тигана, за да се разтопи за няколко минути.

Още вкусни рецепти вижте в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase