Снимка: Пресцентър на Мая Манолова

В управленската програма на Мая Манолова има пет стълба с общо над 340 мерки, които дават решения на повече от 190 проблема в развитието на София. Това съобщиха от екипа на кандидата за кмет.

По първия стълб - "София - светла, умна и почтена", Манолова иска да въведе електронни референдуми, базирани на блокчейн технология като най-ефективната антикорупционна мярка.

По втория стълб - "София - чиста, уютна и зелена", ще се предприемат драстични мерки срещу замърсителите- коли, кал, комини. Сред мерките за Витоша са достъпността до планината с градски транспорт всекидневно и възстановяване на лифтовете в съществуващите трасета.

В третия стълб - "София - удобна и подредена", фокусът е върху мерките против презастрояването, особено в междублоковите пространства, детските площадки и парковете. Акцент в програмата е развитието на т.нар. Северен град - развитие на София на север с нискоетажни сгради и еднофамилни къщи. Манолова обяви и дългосрочна програма за изграждане и ремонтиране на тротоарите в София, както и цялостна програма за изграждане на важните транспортни връзки.

По четвъртия стълб - "София - с грижа за гражданите", ще се работи по осигуряването на детска ясла и градина за всяко дете до края на мандата.

Петият стълб - "София - привлекателна и заможна", предвижда да не се увеличават данъците, а бюджетът ще се харчи публично и прозрачно, и в реално време всеки ще може да следи правените разходи.

В управленската си програма Манолова е включила още реконструкция на манастирите около София в т.нар. софийска Света гора, създаване на мобилна мултиезична апликация за историческите забележителности, културния афиш, ресторантите и хотелите в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase