Снимка: iStock
fallback

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук, нарязан
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 4 броя пилешки гърди без кост, сварени и нарязани
  • 600 мл пилешки бульон, разтворен
  • 2 зелени люти чушки, нарязани
  • 2 чаени лъжици кимион
  • 2 чаени лъжици риган
  • 1 и ½ чаени лъжици червен лют пипер
  • 300 г царевица от консерва, отцедена
  • 300 г сварен боб от консерва, отцеден
  • 1 чаша настърган кашкавал по избор
 
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Запържете лука и чесъна за 10 минути. Добавете пилешкото, бульона, зелената чушка, ригана и червения пипер. Оставете да кипне. Намалете котлона на слабо и прибавете боба и царевицата. Оставете да къкри 30 минути. Сервирайте в отделни купи и поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Още рецепти вижте в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

мимоходом

преди 4 години

до коментар1Да, ама в рецептата липсва точно сметаната, която да придаде плътност на соса като на снимката.Няма да коментирам останалите съставки.Несполучлива рецепта.Дано някой да не се излъже да сготви по нея.

1

Веселят готвач

преди 4 години

На това му се вика пикантно пилешко в сметанов сос. И няма нужда да се вари предварително филето, да се губи време. Запържва се най-напред филето, изважда се и след това останалите продукти се задушават. Накрая се добавя филето преди да се сгъсти соса!

fallback