Продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 глави лук, нарязан
- 4 скилидки чесън, пресован
- 4 броя пилешки гърди без кост, сварени и нарязани
- 600 мл пилешки бульон, разтворен
- 2 зелени люти чушки, нарязани
- 2 чаени лъжици кимион
- 2 чаени лъжици риган
- 1 и ½ чаени лъжици червен лют пипер
- 300 г царевица от консерва, отцедена
- 300 г сварен боб от консерва, отцеден
- 1 чаша настърган кашкавал по избор
Приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Запържете лука и чесъна за 10 минути. Добавете пилешкото, бульона, зелената чушка, ригана и червения пипер. Оставете да кипне. Намалете котлона на слабо и прибавете боба и царевицата. Оставете да къкри 30 минути. Сервирайте в отделни купи и поръсете обилно с настъргания кашкавал.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
мимоходом
преди 4 годинидо коментар1Да, ама в рецептата липсва точно сметаната, която да придаде плътност на соса като на снимката.Няма да коментирам останалите съставки.Несполучлива рецепта.Дано някой да не се излъже да сготви по нея.
1
Веселят готвач
преди 4 годиниНа това му се вика пикантно пилешко в сметанов сос. И няма нужда да се вари предварително филето, да се губи време. Запържва се най-напред филето, изважда се и след това останалите продукти се задушават. Накрая се добавя филето преди да се сгъсти соса!