Pixabay
fallback

И без да сте обсебени от френската култура, сигурно десетки пъти сте чели, че Париж е най-романтичният град в света, французите са галантни и добри в леглото, а жените са стройни, стилни и рядко се нуждаят от диети.

Дали обаче повечето от тези стереотипи имат общо с реалността? Нека видим част от тях.
 
Френските жени никога не дебелеят
 
Въпреки изобилието от сладкарници с примамливи витрини, повечето френски жени поддържат форма – подобно мнение може да се чуе дори от тези, които са били в Париж. Писателят Пъри Мари Итуел счита това за заблуда. Разбира се, затлъстяването във Франция не е толкова драматично, колкото в Америка. "По правило чужденците посещават места като Париж и разглеждат най-престижните и модерни части на града – и затова се връщат с впечатлението, че всички французойки са стройни", казва Итуел. В други региони на Франция обаче има тревожни статистики. Например в региона Нор Па де Кале 20,5% от хората са с наднормено тегло и затлъстяване – с 6% по-високо от средното за страната.
 
Заключение: Мит

Френските жени предпочитат вино
 
Френските вина са ценени по целия свят и за изненада на много туристи изобщо не са скъпи. Добра бутилка вино може да се закупи и за 10 евро, което дори в България е труднопостижимо. Между другото, някои видове бутилирана вода в супермаркетите може да струват повече от бутилка вино. Затова френските жени много често избират чаша вино към своя обяд. Ако отидете на гости на френско семейство, със сигурност ще ви предложат вино.
 
Заключение: Вярно
 
Още митове за французойките четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Достатъчно е да прочетете описанието на жената на Тенардие в "Клетниците", за да разберете, че не всички французойки са били кльощави дори и преди 200 години.Не знам защо си изсмуквате такива "материали" от пръстите.

14

Шопо

преди 4 години

Навремето много аресвах Бриджитката ,ама има одърте и прилича на ошафка...

13

Елена

преди 4 години

Не се притеснявайте за истинските французойки, те никога не се женят извън тяхната обществена класа.Те си пазят богатствата, живеят в защитени с огради и камери резиденции, пътуват далеч от тълпата. Вярно е, че има много араби и черни, но те си остават работещата класа. Имотите ги притежават белите, те ги дават под наем на ниските класи. Това е истината, Франция е разделена на класи и това никога няма да се промени. Тяхната поговорка е: "Не трябва се смесват чистите кърпи с парцалите в кухнята".

fallback