Общ преглед

Димитър Бербатов окончателно сложи край на знаменитата си футболна кариера. С това и последният от "трите коня", които дърпаха преди няколко години "каляската" на националния отбор, окачи бутонките и слезе от светлината на прожекторите на футболния терен.

Още по темата
Дали скоро ще имаме отново футболисти от ранга на Стоичков и Бербатов, които да играят в грандовете в световния футбол, ще покаже само времето.

Факт е обаче, че за да има такива играчи, освен талант трябва и много воля, за да преодоляваш трудностите по пътя. Така, както го направи Бербатов в своята звездна кариера.

А тя стартира с много надежди за светло бъдеще, но и с един голям пропуск във вечното българско дерби, който мнозина не можеха да му простят с години.

Днес обаче това няма значение. Голмайстор №1 в историята на националния отбор, двукратен шампион на Английската Висша лига, носител на Купата на България, Купата на Лигата в Англия, ФА къп, финалист в най-престижния международен турнир Шампионската лига... Това са само част от фактите, които знае почти всеки фен на футбола.

В следващата галерия обаче ви предлагаме някои интересни и позабравени факти за легендата на родния футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар