Снимка: iStock
fallback

 Продукти:

  • Спрей за готвене
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 3 супени лъжици горчица
  • 2 супени лъжици мед
  • 2 стръка пресен лук, нарязан
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1/8 чаена лъжичка лют червен пипер
  • 1 кг картофи
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. В купа разбъркайте заедно зехтина, горчицата, солта и пипера, лютия пипер, нарязания лук, меда. В тях оваляйте обелените и нарязани картофи. Прехвърлете ги в тавата за печене. Печете за около 30 минути в загрята фурна.
 
Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Някой

преди 4 години

Рецептата не е шизофренична, а интересна и вкусна. Отдавна готвя картофки с мед и горчица, но малко по-различно. Използвам лук според сезона - например праз през зимата, но най ми харесват със лилавия салатен лук - той също е сладък и придава специфичен приятен вкус. Лютият пипер не е задължителен, а черният може да се добави прясносмлян при сервиране. Като цяло - пробвайте, вкусно е!

1

Анонимен

преди 4 години

А бе кой измисля тия шизофренични рецепти!?

fallback