Снимка: istock

Продукти:

1 с.л. чесън на прах
1 с.л. лук на прах
1 с.л. сушена мащерка
1 с.л. сушен розмарин
сол, черен пипер на вкус
4 пилешки гърди или обезкостени бутчета
700 г гъби печурки
бучка масло
зехтин
няколко стръка магданоз
4 скилидки стрит чесън
 
Приготвяне:
 
В купичка комбинирайте сухите подправки. Подправете с тях месото и го запържете до златисто в добре загрят тиган с малко зехтин. След това го извадете в чиния и в същия тиган разтопете голяма бучка масло. Прибавете нарязаните на филийки гъби, подправете със сол и черен пипер на вкус. Когато поомекнат може да добавите към тях стрития чесън, наситнения магданоз и месото. Гответе още 1-2 минути и сервирайте. 

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase