Снимка: istock

Продукти:

1 кг телешко месо за готвене
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер
1 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло
зехтин за задушаване на зеленчуците
 
Приготвяне:
 
В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.
 
Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.
 
Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase