Снимка: Pixabay
fallback

Земеделски дружества в България, които получавали средства в миналото от ЕС и са достигнали тавана на финансирането, са се опитали да придобият още пари с измама.

Oще по темата
Това съобщава БНР, като се позовава на доклад на европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС - ОЛАФ.

В него се обръща внимание, че от 2014 до 2018 г. службата е засякла 94 случая на нередности у нас и издадени са 15 препоръки.

В документа се посочва още, че измамата е ставала чрез създаването на привидно независими нови фирми, които да поискат още средства.

Проверката на ОЛАФ е установила, че често адресът на старите и новите фирми е и бил един и същ.

Според организацията,  загубите в тези случаи за европейския бюджет са били около 10 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

До Дядо Йоцо Ама шуро на шуролейката на шурея в държавната администрация ти пречи нали?И те всеки със собствен проект и тераса, и ти бъркат в очите. Ама не ходиш на село да видиш пък там какво е и кой как точи.А има истински ферми....и те няма да получат субсидии и те, заради някакви нещастници на които джиповете съм им малко и не стигат да прекарат цялото стадо от единия до другия баир.

29

Георги Илиев Митев

преди 4 години

Това е работната седмица на"висшистите". Днеска будуват, утре, флиртуват, вдругиден си пазаруват, после пък празнуват и накрая пак пируват. Седмицата свърши, месецът привърши и годината завърши, а работата си... не свърши.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от полицията, военните, институции и граждани. Град София (2014).

28

Анонимен

преди 4 години

Дали това избиване на животни не беше прикриване на броя животни, за които са вземани субсидии? 51614

fallback