Снимка: istock

Продукти:

1 пакет макарони
300 г настърган чедър
250 г извара
500 г заквасена сметана
¼ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
1 чаша хлебни трохи
¼ чаша масло, разтопено
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180-190 градуса. Сварете подсолена вода и сварете макароните. Отцедете. В тава за печене или йенски стъклен съд разбъркайте заедно макароните, чедъра, изварата, сметаната, пармезана, солта и пипера. В по-малка купа смесете трохите и разтопеното масло. Поръсете ги върху останалата смес. Печете за 30-35 минути или до златисто. 

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase