Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на СДС Румен Христов се надява с ГЕРБ да постигнат договореност за излъчването на общи кандидати в големите общини в България, които са традиционно десни – не само София, но и Пловдив, Бургас, Стара Загора.

"Нашите структури имат тази възможност и за всички други по-малки общини“, коментира то след подписването на рамково политическо споразумение за местните избори с ГЕРБ.

Oще по темата

"Това споразумение не е централно и национално, то дава възможност на двете структури да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване“, допълни Христов.

В споразумението се казва, че в общините, районите и населените места, където двете партии имат отделни кандидатури за кмет – взаимната подкрепа на втори тур е задължителна. ГЕРБ и СДС изразиха своята взаимна увереност в победата на десницата на местните избори и заявиха намеренията си за продължаване на
партньорството за пълен цикъл от избори, започнал с европейските през месец май тази година.

"Със СДС имаме обща ценност и това е ЕНП. Специално за София очаквам местните избори да са много подли. Колегите отляво нека да излъчат свой кандидат, щом имат претенции, че са алтернатива. Техният подход досега е ясен – подкрепят някого и ако той успее да спечели, си приписват победата, а ако загуби – бягат от него. Има опасност избирателите да бъдат подведени от нашите партньори, които се имат за част от ЕНП, но не подкрепиха председателя на Европейската комисия“, посочи председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

По думите му ГЕРБ и СДС са длъжни в големите градове да издигнат общи кандидати, за да може коалицията от европейския вот да продължи да работи.

"София се преобрази. Метро, пътища, детски градини, градски транспорт, много работни места. Строим непрекъснато, като в същото време се съобразяваме с екологичните норми. Хората обаче искат още и държат на качеството. Затова контролът трябва да бъде завишен“, отбеляза Борисов и напомни, че докато опонентите на ГЕРБ са управлявали София е била задръстена и мръсна.

"Промяната няма да дойде с тях. Ще противопоставим направеното от нас срещу техния популизъм“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

СДС пак се мушнаха под шлифера на Борисов.

19

Анонимен

преди 4 години

Бре тия живили са къде сте СДС липсвате

18

До 17

преди 4 години

А на снимката - три американски памперса...Да са ти честити!

fallback