Снимка: iStock
fallback

Продукти:

4 парчета сьомга, всяко около 300 грама
1 лимон
1 глава червен лук
сол, черен пипер на вкус
За дресинга:
1/4 ч.ч. зехтин
сокът на 2 лимона
1 скилидка стрит чесън
1 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. червен пипер, може и лют
черен пипер на вкус
150 г фета сирене нарязано на кубчета
няколко чери доматки
няколко маслини без костилки
1/4 краставица
1/4 глава червен лук
няколко стръка копър
 
Приготвяне:
 
Комбинирайте в купа съставките за дресинга, заедно със сиренето. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за около 10-15 минути. В тавичка с незалепващо покритие сложете нарязан на тънки кръгчета червен лук и няколко кръгчета лимон. Подредете върху тях парчетата риба (с кожата надолу). Овкусете ги със сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Към дресинга добавете нарязаните домати, краставици, копър, лук и маслини. Овкусете с него всяка порция риба.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

От друга страна, доматите и чушките в шопската салата също са американски по произход. Какво пречи на сьомгата да е по гръцки?

4

Анонимен

преди 4 години

Гръцки на този свят са само лъжите, хитруването, кражбите и мошеничествата.

3

Куню

преди 4 години

То май е сьомгова ципура това ;)

fallback