Снимка: Reuters
fallback

От 15 август насам 33 нарушение са били засечени в гръцкото въздушно пространство в североизточния, централния и югоизточния райони на Егейско море. А два турски самолета са извършили три нарушения край Атина, съобщават от вестник "Екатемерини”, цитиран от BTV.

Това довело до повишаване на бойната готовност в Гърция през уикенда.

В петък турски самолет за наблюдение CN-235 е навлязъл в гръцкото въздушно пространство в югоизточния Егейски регион, нарушавайки Атинския полетен информационен регион (FIR).

Турският самолет е бил прихванат от гръцки военни самолети в съответствие с международните правила.

Инцидентът в петък е само ден след като бяха регистрирани множество нарушения на въздушното пространство по време на националния празник на Гърция - 15 август.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33 Па на тебе, къф ти е проблема? Квото руски, това и турски. То всичките русофили в Бг, са си прикрити турци.

32

Анонимен

преди 4 години

До V Гърция има 300 и са в бойна готовност, а ердовите са още в насипно състояние и нямат джепане. Сега рашите правят джепането за китайците, щото пратката им я изпратиха по море, да повтори пътешествието на Марко Поло и джепането се намокри, мухляса и се вмириса.Рекоха, че ще е готово, некъде идущото лято. Значи за Ердо, по-другото най-рано. Баш, като ни докарат два F16. Те убавите работи, бавно стават.Впрочем 400 е същото С300, ама вързано като два компа в домашна мрежа. С500 ще е в махленска

31

Анонимен

преди 4 години

Ако един ден осъмнем с турска войска на наша територия, никой няма да ни помогне. НАТО първи ще завъртят зад.ника и ще кажат че трябва да си решим конфликта по съседски. Тогава познайте най пак ще се молим за помощ. На тия които сега много от коментиращите тук плю.ят. ама дали ще помогнат не се знае.

fallback