Снимка: iStock

Продукти:

2 сочни узрели праскови
3 тънки слайса прошуто
300 г сирене бурата
1 супена лъжица зехтин
счукана морска сол на вкус
черен пипер на вкус
2-3 стръка пресни листа розмарин
8 броя дървени шишчета
 
Приготвяне:
 
Загрейте скарата на средна температура и намазнете леко, за да не загаря. Нарежете прасковите наполовина и извадете костилките. Нарежете на четвъртини. Увийте прошуто около всяка четвъртина. Забодете шишче на всяка хапка, за да подсигурите да не се развие. Сложете прасковите на грила и печете, докато прошутото добие загар, а прасковите започнат да се карамелизират.
 
Сервирайте прасковите в прясно сирене бурата и поръсени с малко зехтин. Поръсете с морската сол и пипера. Гарнирайте с розмарина.

Още фантастични рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase