Снимка: istock
fallback

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
500 г пилешки гърди без кост и без кожа
сол и черен пипер
3 скилидки чесън
1/4 чаша пилешки бульон
1/2 чаша течна сметана
2 супени лъжици дижонска горчица
1 чаена лъжичка прясна мащерка
1/2 чаена лъжичка изсушен градински чай

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тиган и овкусете месото от двете страни със сол и черен пипер. Запържете месото, като за всяка страна ще са ви необходими около 5-6 минути. След това извадете пилешкото от тигана, сложете го в чиния и покрийте с алуминиево фолио.

В мазнината, в която се е пържило месото, сложете нарязания чесън, подправките, след минута добавете бульона, сметаната, горчицата, сол и черен пипер, ако е необходимо. След още 2-3 минути може да върнете месото в соса и да продължите да готвите, докато сосът се сгъсти. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 години

За какво е пилешкия бульон, защото няма достатъчно Е-та в пилето ли, та да си ги набавим? Добре е да се ползват само пресни подправки, когато ги има.

fallback