Снимка: Istock

Продукти:

3 кг чушки
3 кг домати
1 кг картофи
1/ 2-1 кг моркови
2 връзки магданоз
2 глави кромид лук
2 глави чесън
1 кубче бульон с аромат на гъби
1 ч. ч. нарязани на едро орехови ядки
2 щипки индийско орехче
сол
олио

Приготвяне:

Измиваме чушките, почистваме ги от дръжките и ги бланшираме за 3 минути във вряща вода. С решетеста лъжица ги вадим, топим в студена и минаваме през месомелачка. Попарваме доматите, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Сваряваме картофите, нарязани на едро с морковите, които са нарязани на ситно. Още топли ги прекарваме през преса. Наситняваме кромида и чесъна, пускаме в олио доматите за малко, а после и тях. На огъня в голяма тава на огнището сипваме и останалите продукти, бъркаме на тих огън често с дървена лъжица. Към края добавяме натрошения бульон, подправките и орехите. В тази лютеница можем да сложим и тиква, и кисели ябълки. Разсипваме в бурканчета и стерилизираме. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase