Снимка: iStock

Продукти:

1/2 кг картофи, нарязани на четвъртини
2 супени лъжици нарязан кромид
2 супени лъжици разтопено масло
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица горчица
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина правоъгълна тава за печене. Поставете нарязаните картофи в тавата. Покрийте с лука. Отделно в купичка разтопете маслото. Смесете го с меда и горчицата. Добавете подправките. Разбъркайте и залейте картофите и лука с тях. Печете в загрятата фурна за около 35 минути, докато картофите станат меки.
 
*Ако картофите са пресни, печете ги цели и необелени.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase