Снимка: iStock
fallback

Продукти:

½ чаша майонеза
1 лайм, изцеден
1 супена лъжица лют червен пипер
1 чаена лъжица пушен червен пипер
8 големи царевици
¼ чаша масло, разтопено
½ чаша настърган кашкавал
Сол на вкус
1 лайм, нарязан на полумесеци
 
Приготвяне:
 
Загрейте скарата. Намазнете леко, за да не залепват царевиците, когато ги поставите.
 
Смесете в купа майонезата, сока от лайм, лютия и пушения червен пипер. Разбъркайте добре. Оставете в хладилник за известно време. Кипнете вода междувременно. Подсолете я и в нея сварете царевицата за 5-6 минути. Отцедете. Поставете царевиците на скарата до получаване на карамелен цвят от всички страни или около 3-4 минути на страна.
 
Намажете обилно царевицата с разтопеното масло и майонезения дресинг. Поръсете с настъргания кашкавал, докато са горещи и сервирайте. Добавете по резенче лайм във всяка чиния.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Щерю

преди 4 години

Дадох на магарето у село - дърпа се, не ще...

fallback