fallback

Общ преглед
Родният на Мелания Тръмп словенски град Севница не е притегателен център за туристите, затова местните се възползват от факта, че първата дама на САЩ е родена там.

Брандът "Мелания Тръмп" докара на Севница почти 2 млн. туристи през 2017 г.

През миналата седмица обаче скулптор създаде статуя, която определено привлича вниманието към Севница.

Брад Дауни, американец, живеещ в Берлин, и словенският скулптор Алекс "Макси" Зупевч създали статуята на Мелания, използвайки... верижен трион.

Дауни не се е ограничил само с това - той е открил изложба в словенската столица Любляна с вещи, свързани с Мелания Тръмп.

Издялана от парче дърво и оформена с трион, статуята на Мелания Тръмп привлича голямо внимание. В Instagram много потребители похвалиха скулптора, но местните в Севница не реагираха със същия ентусиазъм.

"Скулпторът работи много време върху проекта", казва жител пред Reuters. "И тя въобще не изглежда толкова хубава, колкото е по принцип".

Други пък описват дървената статуя на Мелания като "гротеска" или "Смърфиета". Не липсват и хора, които описват произведението като "чучело".

Но не всички са толкова критично настроени и виждат символизъм в дървената Мелания.

"Знаете ли какво я кара да прилича на Мелания? Вижте колко високо се е качила, точно като Мелания, която се изкачи до върха в Америка", отбелязва един словенец пред Reuters.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Студент

преди 4 години

Много важна новина - добре,че я написахте,иначе нямаше да мога да спя .Намерили с ка кво да ни пълнят главите?!

7

Fil

преди 4 години

Тази прекрасна скулптура, достойна за Чапкънов , Рашидов и за пъпа на София, ме хвърля във възторг. Напомня ми на вещицата със сивата до Халите. Някой коментира руските скулптури, правейки се на остроумен. На същия искам да кажа, че в Русия е може би най- добрата скулптура в момента. Ама кой да се поинтересува, преди да пише....

6

Taliban

преди 4 години

И АЗ СИ МЕЧТАЯ ЗА ТАКАВА ЖЕНА НО РУСКИЯ БОТУШ МИ Е СТЬПИЛ НА ВРАТА И КАЗВА НЕ ТАЯ. РУСКИНИТЕ СА ПО КРАСИВИ И ЕБЛИВИ.

fallback