Pixabay
fallback

Лятото е сезонът на почивките. Ако ви предстои ходене на море, сигурно вече сте си купили слънцезащитен крем за тяло. Той ще предпази кожата ви от вредните ултравиолетови лъчи. А взехте ли нещо специално за устните? Може ви 80% от вас ще отговорят с „не“.

Кожата на устните е изключително деликатна и грижата за нея в горещините се подценява. През зимата те са сухи и напукани, което ни кара да ползваме разни балсами, но сега като че ли не се сещаме, че се нуждаем от специализиран продукт.

Слънчевите лъчи, в комбинация със солената вода, вятъра или хлора в басейните, може да увредят вашите устни. Затова както мажете през 2 часа кожата си, трябва да не забравяте и устните.

Една от основните грешки, които хората правят, е че ползват един и същи продукт за предпазване от слънчевите лъчи на лицето и тялото. Първо – вкусът е ужасен и второ – задължително разчитайте на отделен продукт, като балсам например. Той попива по-надълбоко в кожата, хидратира и се задържа там по-дълго време.

Според дерматолога Ноел Шербър, балсамът за устни със слънцезащитен фактор трябва да се нанася по-често, поне на 20-30 минути, за да сте сигурни, че кожата ви няма да изсъхне и изгори.

Още съвети за грижата за устните четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

лилиту

преди 4 години

свири, свири "щурче"! ах подлудявай ме не спирай...

6

Кучето на Рубик

преди 4 години

Сложете си намордник.

5

Анонимен

преди 4 години

Алергичен съм към червило. Получвам обриви по ***...са.

fallback