Снимка: iStock
fallback

Продукти:

¼ чаша зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка сол
500-600 г пилешки гърди без кост
За соса дзадзики:
1 кофичка кисело мляко
½ краставица, обелена и нарязана
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици оцет
1 скилидка чесън, пресована
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Смесете ¼ чаша зехтин с лимоновия сок, двете скилидки чесън, ригана и солта. Смесете ги в дълбока купа. В нея сложете пилешкото, предварително нарязано на хапки. Покрийте с маринатата. Оставете да се маринова за 2 часа.
 
През това време смесете киселото мляко с лъжицата зехтин, оцет, чесън и щипка сол в друга купа. Разбъркайте. Добавете ситно нарязаната краставица. Отново разбъркайте и приберете в хладилник, за да се охлади също за час-два.
 
Загрейте скарата на средна температура. Намазнете я с напоен с мазнина плат. Оставете пушекът да премине и чак тогава поставете предварително нанизаните на шишчета пилешки месца. Сервирайте сувлакито с гарнитура дзадзики.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Ганчо бизнеса

преди 4 години

Какво дзадзики мадзики. Елате на слънчака, на ол нахлузиф. Ядене и пиене на корем. Има още от новогодишното меню на Банско.

5

Кривондел

преди 4 години

Дзадзики е по-гъсто.Ако ще го правите ползвайте цедено мляко, иначе наистина ще получите гъст таратор.

4

Анонимен

преди 4 години

Имаме си такива ястия, защо трябва да употребявате чужди думи. Открихте топлата вода. Ха, ха, ха.

fallback