Снимка: iStock

Продукти:

1 чаша ориз басмати
2 чаши вода
¼ чаша печени орехи, счукани
1 супена лъжица масло
1 глава лук, нарязан
1 чаена лъжица настърган джинджифил
¾ чаша настъргани моркови
сол на вкус
лют пипер на вкус
пресен кориандър, нарязан на ситно
 
Приготвяне:
 
Сварете ориза във водата. Оставете да кипне и варете около 20 минути. Отцедете.
 
Докато оризът се готви, настържете морковите, изпечете орехите за 2-3 минути в тиган без мазнина и ги счукайте. Разтопете маслото в тигана на средна температура и в него запържете лука, докато стане кафяв. Към него добавете морковите, джинджифила и солта. Намалете котлона и оставете да се задуши за още 5 минути. Добавете лютия пипер и орехите. Разбъркайте. Когато сте готови с ориза, добавете и него към всичко останало и разбъркайте. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase