Pixabay

Кой не се стреми към изграждането на здрава и хармонична връзка? Каквито и планове да имате, много добре знаете, че невинаги нещата вървят гладко. Винаги ще изникне нещо, за което двамата ще се скарат и няма да си говорят. Важното е как ще преминат през това препятствие.

Мъжете и жените притежават някои вредни навици, които могат да вбесят половинките им и да донесат напрежение в отношенията. Понякога те дори не се усещат, че действията им вредят на връзката. Ако и двамата вземат мерки навреме, няма да се стигне до раздяла. 
 
Ето за какво да внимавате, за да не съсипете връзката си:
 
1. Вечната критика към другия
 
Най-често ние критикуваме доста самите себе си за това как сме постъпили в различни ситуации. Но имаме и способността да си мислим, че всички други си затварят очите за определени нередности и само ние ги виждаме. Честата критика може да промени някои неща в отношенията в положителна насока, но и да ги срине тотално. Не се вторачвайте твърде много в действията на другия. Ако искате да запазите хармонията, бъдете по-склонни да премълчавате за някои работи, които ви дразнят или просто не им обръщайте чак толкова внимание. В противен случай партньорът ви може да се засегне и почувства недооценен.
 
2. Критика към всички наоколо
 
Едно е да критикуваш себе си и половинката, друго е да бъдеш критичен към всички наоколо. Каквото и да си говорим, никой не обича такива хора. Както се казва: „На тях светът им е крив“. Ако усетите, че хората странят от вас или че сте стигнали момент, в който само се карате с обкръжението си, помислете за това каква е нагласата ви. Мислете по-положително и винаги преценявайте какви ще са последствията преди да изречете критика. Ако не се придържате към тези съвети, в един момент и на човека до вас ще му писне да бъдете „на нокти“ с всички.
 
Останалите лоши навици четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase